Reads

Over-the-counter leczenia trądziku, najlepiej OTC trądzik leczenia.

Over-the-counter leczenia trądziku, najlepiej OTC trądzik leczenia.

Abstrakcyjny

Środki czyszczące i pozostawić na produkty

Prawdziwe mydła i detergenty syntetyczne. Czyszcząc jest duża część zdrowia i higieny, co skutkuje usunięciem niechcianej brudu, bakterii i martwych komórek skóry, co teoretycznie powinno pozwolić na lepszą przezskórnej penetracji leków miejscowych / medications.7 Kiedy mydło został opracowany wiele lat temu, był używany głównie do celów czyszczenia, ale w ciągu dziesięcioleci, funkcja czyszczenia skóry, która postąpiła poza prawdziwych mydeł, przekształcił obejmuje zarówno korzyści zdrowotne i kosmetyczne. Z biegiem czasu, prawdziwe mydło stało się znacznie ponad środkiem oczyszczającym detergentów syntetycznych (syndetów) stosowane zarówno bar jak i ciekłych środków czyszczących wykazujących coraz mniejszym podrażnienia skóry. W rezultacie, nie na bazie mydła do oczyszczania skóry są obecnie wprowadzane do obrotu w celu zmniejszenia wieku wygląd skóry, zmiękcza skórę i poprawić ogólny stan zdrowia skóry.

Z definicji, mydło jest prawdziwe soli z alkaliami i kwasu tłuszczowego; alkalicznych albo składa się z wodorotlenku sodu lub potasu, o pH w zakresie od 9 do 10, który jest znacznie bardziej zasadowa niż płaszcz naturalnego kwasu z epidermis.8 codziennego użytku prawdziwego mydła upośledza barierę przepuszczalności warstwy rogowej (SC), powodując uszkodzenie międzykomórkowych lipidów dwuwarstwowych SC białek, z których oba przyczyniają się do regulacji utratę wody (TEWL) i nawodnienie SC niezbędny do normalnego złuszczanie i zapobiegania suchością.

Syntetyczne środki powierzchniowo czynne są głównym składnikiem syndetów; Inne składniki obejmują wysokiej temperaturze topnienia, woski, kwasy tłuszczowe i estry. Z uwagi na wyjątkowe właściwości molekularnych powierzchniowo syndety są włączone do najłagodniejszych bar i płynnych środków dostępnych na rynku. Niektóre zawierają technologie oparte na lipidach, takich jak włączenie wolnych kwasów tłuszczowych do uzupełnienia i optymalnego doboru środków powierzchniowo czynnych do zmniejszania uszkodzenia integralnych białek SC.

Jako zasadowe pH może również osłabić enzymy zaangażowane w normalnym SC integralność funkcjonalną, prawdziwe mydła przyczyniają się do osób sucha zmian w skórze prowadzi do dokładnego pękanie, skalowania, i czasami zapalenie niskiej jakości, które wytwarza rumień. W odniesieniu do AV, te niekorzystne zmiany osób sucha może nasilać skórną podrażnienia związanego z niektórych leków do stosowania miejscowego, takich jak trądzik, retinoidy i / lub nadtlenek benzoilu. Z drugiej strony, stosowanie syndet oparte mycia skóry może zmniejszyć potencjalne podrażnienia skóry, która jest związana z czasem miejscowo terapii AV.

Nadtlenek benzoilu. Nadtlenek benzoilu (BP) jest kwasem organicznym, w rodzinie nadtlenku, który stanowi podstawowy składnik terapii AV na więcej niż sześciu lat. Ponadto BP jest stosowany do wielu innych celów (to znaczy włosy / wybielania zębów, przygotowanie mąki, reakcji polimeryzacji). Od 1930 roku, BP jest popularnym wyborem dla leczenia AV ze względu na jego keratolityczne, umiarkowanym komedolitycznym i właściwościach antybakteryjnych, które obejmują redukcję P. acnes i Staphylococcus aureus na skin.13 14 skórne objawy niepożądane BP są najczęściej drażniący charakter może być stężenie i / lub pojazdu zależne i są zwykle łagodne, w tym objawów, takich jak suchość, rumień i cienkiej skalowania. Mniejszość populacji leczonych BP AV doświadczy prawdziwej alergiczne kontaktowe zapalenie skóry (1: 500). Chociaż dostępnych bez recepty, BP jest kategoria C ciąży agent, co sugeruje, że jego stosowanie w ciąży nie mogą być ostrożny.

Redukcja Propionibacterium acnes do miejscowego leczenia. Przedruk za zgodą z: Leyden JJ. Aktualne zagadnienia antybiotykoterapii w leczeniu trądziku.

Charakterystyka alfa-hydroksykwasów i kwasów beta-hydroksy

Krótki kontakt z kwasem glikolowym w stężeniu od 30 do 70 procent jest często stosowany w powierzchniowej peelingu, który może służyć jako skuteczny dodatek u pacjentów ze stwardnieniem i / lub uporczywe zamkniętym comedones.23

Kessler i al25 porównywał skuteczność i ciosekundowym-hydroksy skórki w leczeniu umiarkowanego do umiarkowanie ciężkim AV kosmetyczna w dzielonej twarzy, z podwójnie ślepą próbą, randomizowane, kontrolowane badania. Dwudziestu pacjentów rekrutowano do badania; a-hydroksy (30% kwas glikolowy) nanosi się na połowie twarzy, a-hydroksy (30% kwasu salicylowego) i po przeciwnej stronie co dwa tygodnie w sumie sześciu zabiegów. Nie było istotnych różnic w skuteczności pomiędzy dwoma skórek; Jednakże, kwas salicylowy miały mniej skutków ubocznych i utrzymać początkową skuteczność dwa miesiące po treatment.25

hydroksykwasy są klasyfikowane jako kategoria ciąży C; Badania na zwierzętach wykazują, wady wrodzone, przy podawaniu doustnym w dawkach sześć razy maksymalnej dawki miejscowe. Salicylism, chociaż rzadko, mogą występować, w szczególności u pacjentów z funkcji bariery przepuszczalności warstwy rogowej zaburzenia leczonych na dużej powierzchni ciała area.26

kwasy polihydroksy (kwas laktobionowy i glukonolakton ). kwasy polihydroksy (PHA), nowa generacja AHA zapewniają podobne efekty tradycyjnych AHA bez skutków ubocznych towarzyszących czuciowe podrażnienia i stinging.27 PHA formułuje się tak wiele cząsteczek nici pozwala na spowolnienie i łagodniejsze szybkości absorpcji, zmniejszając wyżej wymienionych skutków ubocznych dzięki czemu są kompatybilne do użytku klinicznego wrażliwej skin.28

Jeden PHA, kwas laktobionowy, zasugerowano, że jako inhibitor podziału enzymów metaloproteinaz macierzy (MMP), prawdopodobnie z powodu chelatowanie metali. Podział tych MMP powodu ekspozycji na słońce przyczynić się do pojawienia się fotostarzenia. Kwas laktobionowy silny chelator metalu nadawania właściwości przeciwutleniające; jest obecnie stosowany jako przeciwutleniacz w transplantacji narządów. Dodatkowo PHA wykazują silne działanie nawilżające i środek utrzymujący wilgoć properties.28 Połączenie PHA i tretynoiny wykazano zmniejszenie całkowitej liczby zmian trądzikowych i subiektywnych i obiektywnych środki irritation.28

Triclosan / triclocarbanu. Triclosan / triclocarbanu są środki bakteriostatyczne, które można znaleźć w wielu artykułów gospodarstwa domowego i często są kluczowym składnikiem OTC trądzik czyszczące i praniach. Triclosan dezynfekujący bisfenolu o działaniu przeciwko bakteriom Gram-dodatnim i większości bakterii Gram-ujemnych i jest stosowany w chirurgii Hoży / gliceryny oraz deodorants.29 Jednakże miejscowe antybiotyki nie powinny być używane w monoterapii i korzystnie są połączone z innymi miejscowych środków przeciwbakteryjnych takich nonantibiotic jak peroxide.30 benzoilu

Zabiegi mechaniczne

Z powodu ich nieregularnego kształtu, zarośla najbardziej ścierne są te zawierające doły ziemia owocowe i tlenek glinu. Nie są one zalecane dla pacjentów z wrażliwą skórą. Zarośla zawierające tetraboranu sodu granulki dechydrate rozpuszcza się podczas mycia, dzięki czemu najmniej abrasive.31

tkanina oczyszczająca (włókniny, chusteczki). Ściereczki czyszczące oferują mniej ścierny oczyszczającą alternatywę oprócz zapewnienia klimatyzację i złuszczanie w prostym procesie aplikacyjnym. Tkaniny są w poniższych sposobów: 1) tkaniny, które piany, wymagających zwilżania przed i płukania, a następnie 2) Tkaniny wilgotne, które nie wymagające spłukiwania po użyciu. Większość chusteczki wydają się być łagodnymi z powodu niskiej zawartości środka powierzchniowo czynnego, a także mają tę dodatkową zaletę zwiększonego osadzania składników aktywnych na skin.8

Rodzaj środka czyszczącego dodany do tkaniny odgrywa ważną rolę w jej wpływu na usuwanie sebum i ostatecznie jego roli w leczeniu trądziku pospolitego. Rodzaj splotu (otwarte vs. zamknięte) odgrywa również rolę w skórnych skutków szmatką. Otwarte splot włókna są bardziej sprzyjające do suchej, wrażliwej skóry. Te otwarte tkaniny mają 2 do 3 mm okienkami pomiędzy sąsiednimi wiązkami włókien, co zmniejsza powierzchnię kontaktu ze skórą, podczas gdy zwiększenie miękkości tkaniny, zapewniając bardziej delikatne działanie złuszczające. W przeciwieństwie do tego, zamknięte włókniste mają mocniej splot, a następnie wykazywać większą złuszczające effect.31

Najnowsza generacja tkanin obejmuje obecnie preparaty BP, kwas salicylowy i kwasy hydroksylowe poza czyszczącymi. BP zawierająca tkaninę oczyszczającej wiele pożądanych cech w porównaniu z konwencjonalnymi 4 lub 6% do mycia BP tym wygody przenoszenia i elegance.33 kosmetycznej

Kosmetyczne podkładki samoprzylepnej. Opracowane w celu usunięcia przylegających korneocytów, brud, olej, albo luźne zaskórniki otwarte od powierzchni skóry, przylg może być stosowany do usuwania rogowaciejące zatyczki (zaskórniki) z otworami pęcherzykowego. Biore (marki firmy Kao, Cincinnati, Ohio) taśmy porów jest dostępna komercyjnie wkładka klejącą, na której kationowy polimer adhezyjnej jest osadzona. Zaskórników (pęcherzykowe) wtyczki zawiera anionowe aminokwasów, które są przyciągane do kationowego polimeru klejowego; substancja czynna Polyquaternium 37 rzekomo wiąże comedonal zatyczki ułatwienia ich ekstrakcji po usunięciu pad.34 klejącej

Paski Biore porów stosuje się co tydzień na wilgotną skórę i pozostawia do stwardnienia, po czym oderwane. Dla uzyskania optymalnych rezultatów zaleca się, aby nie używać ich częściej niż raz na trzy dni. Brak badania zostały przeprowadzone patrząc na skuteczność Strips Biore porów w leczeniu AV, ale zostały one zgłoszone w leczeniu trichostasis spinulosa.34

Olejki eteryczne

Witaminy i ich analogów

Retinol. Retinoidy są biologicznie aktywne grupy związków, pochodnych witaminy A istniejącego zarówno derivatives.49 naturalne i syntetyczne związki te odgrywają ważną rolę w funkcjach biologicznych / fizjologicznych, takich jak wizja, konserwacji tkanek / różnicowanie, wzrost syntezy glikoprotein i krwiotworzeniu. Retinoidy zwiększenie proliferacji komórek; Jednak paradoksalnie mają normalizujący wpływ na hiperproliferacją nabłonka, ponieważ pobudzają differentiation.49 nabłonka

Cynk. Cynk jest niezbędnym pierwiastkiem śladowym niezbędne dla przetrwania zwierząt, roślin i mikroorganizmów. Ten pierwiastek chemiczny jest obecny w ponad 100 enzymów i służy jako jony strukturalnych czynników transkrypcyjnych. Od 2 do 4 gramów cynku dystrybucji w całym organizmie człowieka odgrywa istotną rolę w metabolizmie kwasu rybonukleinowego (RNA) / kwasu dezoksyrybonukleinowego (DNA), transdukcji sygnału i ekspresji genów.

Siarka. Siarka jest niemetaliczne naturalnym elementem znaleziono obficie w skorupie ziem rzadkich. Wykazano, wykazują właściwości przeciwbakteryjne i jest stosowany w lecznictwie od setek lat, w tym w leczeniu AV. Skutki kliniczne siarki w leczeniu łojotokowego zapalenia skóry AV i uważa się, że z powodu, przynajmniej częściowo jego keratolityczne niepożądanych, do których może ze względu na interakcje między keratynocytów i składnika cysteiny siarki.

Siarka jest zwykle w połączeniu z innymi środkami do stosowania miejscowego, takie jak BP, kwas salicylowy, i rezorcynol. W OTC produktów trądzik, siarka jest zazwyczaj połączona z rezorcyny, przy czym w preparatach wydawanych na receptę, że znajduje się w stężeniu do 10% w połączeniu z sulfacetamide.50 sodu rezorcyny uważa się, że mają wewnętrzne działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, i działanie keratolityczne; Jednakże nie uważa się za skuteczne w monotherapy.61 zastosowanie siarki i rezorcynol powoduje łagodne podrażnienie i sensitization.30 Ponadto nieprzyjemnego zapachu związane z produktami siarka ograniczona popularność jako trądzik produktu OTC.

Dyskusja

Przypisy

UJAWNIENIE: Autorzy nie zgłosili istotnych konfliktów interesów.

RELATED POSTS

Comments are closed.